آکادمی آی تی آغاز موفقیت شغلی شما

دپارتمان

آموزش دیجیتال مارکتینگ

56 مقاله 13 دوره
تقریبا محال است که کسی از اینترنت استفاده کرده باشد و عبارت پر استفاده ( کسب و کار اینترنتی ) را نشنیده باشد. کسب و کار اینترنتی یکی از ترندهای اینترنت ایران است و هر روز بر علاقه مندان این حیطه افزوده می شود. چرا که آن طور که پیش بینی می کنند، به زودی بسیاری از مشاغلی که در حال حاضر وجود دارند در ۵ سال آینده وجود نخواهند داشت و تمام کسب و کارهای سنتی به حالت اینترنتی در می آیند.در این شیوه کسب و کار، کسی که خدمتی را ارائه می دهد یا محصولی را عرضه می کند، با استفاده از فضا و ابزارهای اینترنت فعالیت خود را معرفی کرده و در دسترس عموم قرار می دهد. از جمله اصلی ترین فضاها و ابزارهای کسب و کار اینترنتی می توان به وبسایت، ایمیل، صفحه اینستاگرام و کانال تلگرام اشاره کرد. مشتریان و دریافت کنندگان خدمات و محصولات ابتدا با مراجعه به وبسایت یا پیج اینستاگرام آن کسب و کار با ویژگی ها و مزایای آن سرویس دهنده، آشنایی پیدا می کنند. سپس اگر متقاعد شده باشند، نسبت به سفارش دادن محصول مورد نظر خود اقدام می نمایند.

دیجیتال مارکتینگ چیست ؟
 

دیجیتال مارکتینگ چیست؟


دیجیتال مارکتینگ به مجموعه ای از فعالیت های بازاریابی گفته می شود که در بستر وب صورت می گیرد.  در بازاریابی دیجیتال کسب و کارها از طریق وب سایت، اپلیکشن، موتورهای جستجو، ایمیل و راه های متنوع دیگر با مشتریان و جامعه هدف خود در ارتباط  هستند.

 با توجه به پیشرفت تکنولوژی در دنیای امروز و افزایش تعداد کاربران اینترنت، استفاده از روش های جدید و به روز بازاریابی دیجیتال بسیار حائز اهمیت است و تحولات زیادی را برای شما به ارمغان می آورد؛ در واقع دیجیتال مارکتینک همانند یک چتر تمامی تکنیک های بازاریابی نوین را دربر می گیرد.

 Digital Marketing به شما این امکان را می دهد تا علاوه بر مخاطبان خود، مشتریان بالقوه را نیز مورد هدف قرار داده و با استفاده از روش های مختلف آن ها را به مشتریان وفادار خود تبدیل کنید. در واقع دیجیتال مارکتینگ شما را قادر می سازد تا تحقیقات لازم در جهت شناسایی مشتریان خود را انجام داده و با گذشت زمان استراتژی های بازاریابی خود را اصلاح کنید و به بازدهی بیشتر برسید.


دیجیتال مارکتینگ چه وظایفی دارد؟


فعالیت های حوزه دیجیتال مارکتینگ بسیار گسترده است؛ از اصول اولیه بازایابی گرفته تا بررسی میزان فروش و بهینه سازی عملکردها برای رسیدن به بازدهی بهتر از جمله وظایف بازاریابی دیجیتال می باشد. در این بخش به بررسی شرح وظایف حوزه ی دیجیتال مارکتینگ می پردازیم:

یک دیجیتال مارکتر حرفه ای باید نیازهای بازار را بشناسد و با نگاهی همه جانبه مجموعه فعالیت ها را در فضای وب سازماندهی کند. در کنار آن نباید از فضای رقابتی بازار غافل شود و توانایی تحلیل رقبا را نیز داشته باشد.

 از دیگر وظایف اساسی در این حوزه سنجش نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری یا همان Conversion rate  می باشد. نرخ تبدیل برای هر هدف متفاوت است. ممکن است هدف تعیین شده تعداد فروش، میزان بازدید، تعداد کلیک و غیره باشد.

برنامه ریزی و اجرای کمپین های دیجیتال مارکتینگ موفق یکی دیگر از وظایف بازاریابی دیجیتال است که شامل فعالیت های هدفمند در شبکه های اجتماعی، تبلیغات در سایت های پر بازدید و ایمیل مارکتینگ می شود.

یکی دیگر از وظایف دیجیتال مارکتینگ آن است که در زمینه طراحی وب سایت و تجربه کاربری اطلاعات کافی داشته باشد؛ این مساله بدان معنی نیست که به زبان های مختلف برنامه نویسی مسلط باشد اما ضروری است که بتواند از طراحی و تجربه کاربری سایر وب سایت ها الگوبرداری کند.


تفاوت بازاریابی آفلاین با دیجیتال مارکتینگ چیست ؟


با افزایش روزافزون کاربران اینترنت بیشتر سازمان ها فعالیت های خود را به سمت دیجیتال مارکتینگ سوق داده اند، ولی هنوز بعضی از کسب و کارها بازاریابی آفلاین و روش های سنتی را برای کسب و کار خود مناسب تر دانسته و با سیل عظیم جامعه همسو نشده اند. 

به مجموعه فعالیت  هایی مانند تبلیغات کاغذی، آگهی های تلویزیونی یا رادیویی، پخش تراکت و بروشورها، بیلبوردها، بازاریابی تلفنی و حتی کارت ویزیت و QR code  که خارج از فضای اینترتت صورت می پذیرد؛ بازاریابی آفلاین یا  Offline Marketingمی گویند.

آفلاین مارکتینگ نسبت به دیجیتال مارکتینگ نیازمند هزینه بیشتری است و بر خلاف بازاریابی دیجیتال نمی توان به سرعت بازدیدکننده را تبدیل به خریدار واقعی کرد. در بازاریابی آفلاین نمی توان آمار دقیقی از فعالیت های بازاریابی به دست آورد، حال آن که در دیجیتال مارکتینگ قابلیت اندازه گیری دقیق هر پارامتر و امکان بهینه سازی موارد به طور دقیق وجود دارد.

فعالیت های دیجیتال مارکتینگ بسیار گسترده تر و کارآمدتر از روش های بازاریابی سنتی است و میزان اثربخشی بیشتری دارد. دیجیتال مارکتینگ به شما این امکان را می دهد تا به جامعه هدف بیشتری نسبت به روش های بازاریابی سنتی دست یابید.

بازاریابی دیجیتال در مقایسه با تبلیغات سنتی مقرون به صرفه تر است؛ شما می توانید به صورت روزانه کمپین های تبلیغاتی خود را ارزیابی کرده و در صورت عدم کارآمدی استراتژی خود را تغییر دهید؛ امکانی که در بازاریابی سنتی وجود ندارد.

به طور کلی بهتر است که استراتژی های آفلاین و آنلاین در کنار یکدیگر به کار گرفته شوند؛ بدین صورت که از بازایابی آفلاین به عنوان بستری برای هدایت مشتریان و بازدیدکنندگان به سمت بازاریابی آنلاین استفاده کرد. در واقع این دو روش باید با یکدیگر اقدام شده و به صورت یکپارچه برای پیشبرد استراتژی های سازمان عمل کنند.


انواع ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
 

انواع ابزارهای دیجیتال مارکتینگ


یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در Digital Marketing شناخت و تسلط کامل بر ابزارهای دیجیتال مارکتینگ می باشد. با استفاده از ابزارهای بازاریابی دیجیتال می توان رتبه ی سایت و میزان ترافیک ورودی وب سایت خود و حتی رقبا را مورد بررسی قرار داد و به جذب مخاطب و برندینگ پرداخت. آکادمی آی تی قصد دارد با معرفی ابزارهای دیجیتال مارکتینگ شما را در راه تبدیل شدن به یک دیجیتال مارکتر حرفه ای همراهی کند:

Google Analytics


گوگل آنالیتیکس یکی از مهم ترین ابزارهای آنالیز داده  و ترافیک سایت می باشد و این امکان را می دهد تا گزارشات مورد نظر را در قالب ارقام، درصد و یا نمودار دریافت کنید و بتوانید به طور دقیق عملکرد وب سایت خود را در بازه های زمانی مختلف مورد بررسی قرار دهید.

 با استفاده از این ابزار پیشرفته می توانید بفهمید چه کسانی از سایت شما بازدید می کنند، بازدیدکنندگان سایت شما به چه صفحاتی بیشتر علاقه مند بوده اند، در چه صفحاتی از وب سایت شما خارج شده اند و از همه مهم تر ورودی های سایت شما از چه طریقی بوده  است.


Google Search Console


با استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول می توانید به اطلاعات جامعی در مورد وبسایت خود دست یافته و اشکالات و خطاهای آن را بفهمید. هم چنین می توانید به تعداد دفعاتی که در نتایج سرچ گوگل قرار گرفته اید دسترسی پیدا کنید و صفحات پربازدید و کلمات کلیدی محبوب در وبسایت خود را شناسایی کنید.


Google Ads


گوگل ادز یکی از بزرگترین پلتفرم های تبلیغات آنلاین در جهان می باشد و فعالیت آن در زمینه تبلیغات کلیکی در موتور جست و جوی گوگل، گوگل پلی و حتی تبلیغاتت نمایشی یا همانDisplay  در سایت های  طرف قرارداد با گوگل می باشد.

Google ADS  علاوه بر افزایش فروش و جذب کاربر نقش زیادی در بهبود سئو وب سایت دارد و هزینه آن به ازای هر کلیک محاسبه می شود.


Google Tag Manager


با استفاده از گوگل تگ منیجر  می توانید بفهمید مخاطبان شما چطور  و به چه میزانی با سایت تعامل ایجاد می کنند. اگر می خواهید بدانید که چند نفر روی هر لینک کلیک کرده اند، می توانید به راحتی این کار را با ایجاد تگ های هدفمند انجام دهید. هم چنین با استفاده از GTM می توانید اطلاعات مربوط به کمپین های تبلیغاتی خود را به گوگل آنالیتیکس بفرستید.


Alexa


شاید زمانی که نام الکسا را می شنوید اولین کاربردی که به ذهنتان خطور می کند، بررسی رتبه کشوری و جهانی سایت باشد؛ اما بدانید که می توان از دیگر امکانات این ابزار در جهت بررسی ترافیک وب سایت، محاسبه ی مقدار Bounce Rate، زمان ماندن در یک صفحه و بهترین کلمات کلیدی به کار رفته در وب سایت نیز بهره برد.


Hotjar


یکی از ابزارهای بهینه سازی نرخ تبدیل، نقشه های حرارتی یا Hotjar  می باشند. با استفاده از آن ها می توان بخش هایی که بیشترین کلیک را داشته اند، حرکت موس و حتی میزان اسکرول کردن کاربران را مورد بررسی قرار داد. در واقع هات جار یک ابزار کاربردی برای بهبود  KPIها و  بهینه سازی نرخ تبدیل می باشد.


Moz


ماز یکی از دیگر ابزارهای دیجیتال مارگتینگ می باشد که به وسیله آن می توان سئو سایت خود و رقبا را بررسی کرد. با استفاده از ماز می  توان خدماتی نظیر Keyword Explorer، Rank Tracking و استفاده از افزونه ی ماز بار را در راستای بهبود عملکرد به کار برد.

در این قسمت مهم ترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ را معرفی کردیم؛ ولی اگر بخواهیم دیگر ابزارهای کاربردی را نیز نام ببریم می توان به Keywordtool ، similarWEB ، BuzzSumo ،  Keyword Planner ، Yoast، Google Trends  و حتی  Trello و Canva اشاره کرد که تسلط بر آن ها موجب افزایش توانایی های شما در زمینه مارکتینگ می شود.


اهمیت استفاده از بازاریابی دیجیتال


بازاریابی دیجیتال به دلیل هم راستا بودن با تکنولوژی روز دنیا مزایای زیادی دارد که آکادمی آی تی بر آن است تا برخی از این موارد را برای شما عزیزان مورد بررسی قرار دهد:

قابلیت رهگیری رفتار مشتریان

در بازاریابی دیجیتال می توانید با استفاده از ابزارهای تحلیل نظیرGoogle Analytics  ترجیحات و رفتار مشتریان را زیر نظر گرفته و خدمات بهتری به آ ن ها ارائه دهید.


پیشی گرفتن از رقبا

با استفاده از ابزارها و روش های متنوع دیجیتال مارکتینگ مانند گوگل ادورز و سئو می توانید جایگاه خود را بهبود بخشیده و از رقبا پیشی بگیرید.


پرداخت هزینه های کمتر

بازاریابی دیجیتال نسبت به روش های آفلاین و سنتی مقرون به صرفه تر است و مدیریت بودجه در آن به درستی صورت می گیرد.


برقرای ارتباط موثرتر با مشتریان

با استفاده از بازاریابی دیجیتال می توان تولید محتوای متنی و ویدیویی کرده و از این طریق ارتباط موثر و بدون واسطه ای با خریداران خود برقرار کرد؛ بدین صورت اعتماد سازی صورت گرفته و بازدیدکنندگان به مشتریان وفادار سازمان تبدیل می شوند.


انواع روش های بازاریابی دیجیتال


انواع روش های بازاریابی دیجیتال

روش های گوناگونی برای بازاریابی دیجیتال وجود دارد که در این بخش به شرح مختصری درباره کاربردی ترین آن ها می پردازیم:


روش بازاریابی دیجیتال با موتورهای جست و جو (Search Engine Marketing)


در این روش با استفاده از شیوه های طراحی سایت و سئو بر روی جایگاه وب سایت کار می شود تا میزان دیده شدن توسط کاربران افزایش یابد و به تبع آن بازدیدکنندگان بیشتری وارد سایت شوند.


روش بازاریابی دیجیتال با تبلیغات کلیکی( PPC)


Pay Per Click   یا پرداخت به ازای کلیک یکی از پرکاربردترین شیو ه های تبلیغات آنلاین است که باعث جذب ترافیک بیشتر و خلق مشتری برای سازمان می شود. با استفاد از این روش می توانید بفهمید که روی هر تبلیغ چه تعداد کلیک شده است و حتی چه تعداد از این کلیک ها منجر به فروش شده است.


روش بازاریابی دیجیتال با ایمیل (Email Marketing)


یکی از روش های قدیمی و باسابقه دیجیتال مارکتینگ استفاده از ایمیل می باشد. با این روش می توانید روی مشتریان فعلی و حتی بالقوه خود، از طریق ارسال ایمیل کار کنید و نرخ تبدیل خود را افزایش دهید.


روش بازاریابی دیجیتال با شبکه های اجتماعی (Social Marketing)


اکثر مردم زمان زیادی را در فضاهای مجازی نظیر اینستاگرام، توییتر، تلگرام  می گذرانند، بازاریابان می توانند از این بستر برای معرفی محصولات و خدمات خود به مشتریان استفاده کنند. در سوشیال مارکتینگ میتوان خدمات و محصولات خود را در قالب تصاویر، ویدیو و یا متون به مشتریان بالقوه و بالفعل شناساند و ترافیک ورودی وب سایت را به میزان قابل توجهی افزایش داد.


روش بازاریابی دیجیتال با تولید محتوا (Content Marketing)


Content Marketing  یکی از روش های بازاریابی دیجیتال است که تمرکز ویژه ی آن بر ایجاد محتوای متنی برای مخاطبان می باشد. با تولید یک محتوای مناسب نظیر انتشار رپورتاژ خبری می توانید مخاطبان را به سوی فروشگاه اینترنتی خود جذب کنید. یک محتوای مناسب باید در راستای اهداف کسب وکار و نیازهای مشتریان باشد.


روش بازاریابی دیجیتال با محتوای ویدویی (Video Marketing)


امروزه ویدیو مارکتینگ به یکی از روش های پر قدرت در زمینه بازاریابی دیجیتال تبدیل شده است و نقش به سزایی در برندینگ و افزایش فروش دارد.

از دیگر روش های بازاریابی دیجیتال می توان به تبلیغات بنری، اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing)  و بازاریابی به روش همکاری در فروش به صورت پورسانتی یا Affiliate Marketing  اشاره کرد.

اطلاعات بیشتر
call

جهت ارتباط مستقیم و مکاتبه با آکادمی آی تی می توانید از روش های تماس زیر استفاده نمایید.

لیست دوره های آموزشی
مشاهده همه