سوئیچ چیست؟ switch ها چگونه کار می کنند؟
سوئیچ شبکه چیست؟ ما در این مقاله انواع switch را به شما معرفی می کنیم سپس کاربرد و نحوه کار سوئیچ ها را مورد بررسی قرار می دهیم.
کامپیوتر ها و دیوایس ها در یک شبکه به وسیله سوئیچ به هم متصل شده و تبادل اطلاعات می کنند. هر سوئیچ در یک شبکه LAN استفاده می شود. به طور کلی سوئیچ در یک شبکه امکان سوئیچ داده بین کامپیوتر و سایر اجزا را بر اساس آدرس فیزیکی (mac address) فراهم می آورد.
کاربرد سوئیچ چیست؟
یک سوئیچ شبکه میتواند چند دیوایس در داخل یک ساختمان همچون کامپیوترها، پرینتر و سرور شبکه را به یکدیگر متصل کرده و در کل به منظور استفاده از منابع اشتراکی استفاده میشود. سوئیچها میتوانند شرایطی را فراهم آورند تا سایر دیوایس های موجود در شبکه با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و اطلاعاتی را به اشتراک گذارند و یا اطلاعاتی را دریافت کنند. اشتراک گذاری اطلاعات و یا منابع یک شبکه میتواند به میزان بسیار بالایی در هزینهها صرفه جویی کرده و در این صورت بهرهوری شبکه نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
سوئیچ شبکه به عنوان یک ابزاری شناخته میشود که میتواند با سرعت بسیار بالا از سوئیچینگ بستهها در جهت دریافت، انتقال و سایر فرایندها با کمک چند دیوایس در یک شبکه محلی در یک ساختمان و سازمان استفاده کند که در این صورت عملکرد بالایی را برای یک سازمان به همراه خواهد آورد.
آشنایی با انواع سوئیچ شبکه
سوئیچهای مدیریتی(Managed Switch)
سوئیچ های مدیریتی دارای یک سیستم عامل مستقل هستند که توسط آن می توان فرایند های اجرایی مختلف را تحت دستورات به سوئیچ اعلام نمود. در این حالت سوئیچ دارای قابلیت های بالاتری نسبت به بقیه سوئیچ ها می باشد. تکنولوژی مورد استفاده در سوئیچ اترنت است که توسط آن امکان جابجایی داده ها در یک شبکه LAN فراهم می شود.
استفاده از سوئیچهای مدیریتی برای کاربرانی مناسب است که زمان پاسخ دهی آنها به صورت میلی ثانیه است. برای سازمانهایی که باید شبکههای خود را از راه دور کنترل و عیبیابی کنند این سوئیچ به مدیران شبکه اجازه میدهد تا عملکرد شبکه خود را بهینه سازی کرده و قابلیت اعتماد را برای آنها ایجاد کنند. سوئیچ مدیریتی امکان اجازه کنترل دادهها، پهنای باند و ترافیک را به کاربران میدهد.
سوئیچهای POE (Power Over Ethernet)
در این نوع سوئیچها از تکنولوژی POE استفاده میشود که به دلیل قدرت بالای انترنت از آن استفاده میشود. این تکنولوژی باعث میشود عملکرد این کابل شبکه به مانند یک کابل برق باشد و بتواند علاوه بر انتقال داده، برق مورد نیازی که برای سوئیچها لازم است را تامین کند که این امر میتواند در کاهش هزینهها در زمان راه اندازی موثر باشد و نیازی به کابل برق به صورت جداگانه نخواهد بود.
سوئیچهای غیر مدیریتی(Unmanaged Switch)
ببه جهت اتصال دیوایس هایی مانند کامپیوتر ها و سوئیچ های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از طریق آن ها می توان به روتر ها مسلط شد.
آشنایی با روش کار سوئیچها
هر سوئیچی که به جهت سوئیچینگ ترافیک در شبکه وجود دارد میتواند به این سه روش کار کند:
store-and-forward
در این روش، سوئیچ در آغاز یک بسته اطلاعاتی را به صورت کامل در لایه دوم دریافت کرده و عملیات مربوط به بررسی خطا را بر روی آن انجام میدهد. حال اگر بسته اطلاعاتی سالم بود آن را ارسال میکند اما اگر خطایی در بسته وجود داشته باشد ارسال بسته انجام نمیشود. این روش به دلیل کشف خطا سرعت پایینی دارد اما در مقابل از دقت بالایی نیز برخوردار است.
Cut-through
در حالت کلی و به طور پیش فرض سوئیچها بدین صورت کار میکنند. در این روش آدرس MAC بسته اطلاعاتی بلافاصله پس از تشخیص توسط سوئیچ خوانده میشود، حال کار ذخیره سازی شش بایت اول اطلاعات در مبدا و مقصد بررسی میشود و عمل ارسال صورت میگیرد. این روش سرعت بالایی دارد اما از آنجایی که عمل کشف خطا انجام نمیشود از دقت پایینی برخوردار بوده به همین دلیل سوئیچهای بسیاری از آن استفاده نمیکنند.
Fragment-free
این روش چیزی شبیه به دو روش قبل است یعنی قبل از ارسال بسته اطلاعاتی ۶۴ بایت اول را دریافت میکند و سپس کشف خطا بر روی همان بخش ابتدایی انجام میشود و سپس ارسال میشود.