خطاهای رایج هنگام بازدید وبسایت + راه بر طرف کردن آن ها
خطاهای رایج وب سایت مثل 404، 500، 401، 502، 400، 503، 403 را در این مقاله بشناسید و دلیل به وجود آمدن و راه حل رفع مشکل آن ها را یاد بگیرید.
قطعا در هنگام گشت و گذار در سایتهای مختلف با ارورها و خطاهای مختلفی برخورد داشتهاید که نمیدانستید منشا اصلی آنها از کجاست و اصلا به چه علت این خطاها رخ داده است. ما در این مطلب قصد داریم شما را هر چه بیشتر با خطاهای متداول در هنگام بازدید از سایتها آشنا کرده و دلیل بروز این خطاها را برای شما بیان کنیم.
خطای 404 چیست؟
رایجترین اروری که در هنگام بازدید از صفحات وب سایتها با آن روبرو میشوید مواجه شدن با خطای 404 است. این خطا زمانی رخ میدهد که صفحه مورد نظر شما بر روی سرور وجود نداشته باشد. در حالت معمول این خطا از سمت کلاینت رخ میدهد. در توضیح خطای 404 چیست باید خدمت شما عرض کنیم که این خطا یک کد اعتبار HTTP است و زمانی که کاربر با این مشکل مواجه میشود بیانگر این موضوع است که صفحه توسط سرور پیدا نشده است. حال این صفحه میتواند از طرف سرور و یا طراح سایت طراحی شود.
در حال حاضر که تمامی افراد در فکر بهینه سازی سایت خود هستند باید در جهت طراحی صفحه 404 سایت خود اقدام کنند. مهمترین نکته این است که یک کاربر نباید درون سایت با خطای 404 روبرو شود و در صورتی که صفحهای را حذف میکنید باید آن را به صفحهای دیگر ریدایرکت کنید. در صورتی که این کار انجام نشود سایت از طرف گوگل جریمه خواهد شد و تاثیر بسیار منفی بر روی سئو سایت خواهد گذاشت.
دلیل بروز خطای 404 چیست؟
دو عامل میتواند در علل بروز این خطا تاثیرگذار باشد که در زیر به بررسی هر دو این عوامل میپردازیم:
اخطار از سمت کلاینت
از جمله متداولترین عوامل بروز این خطا، مشکلی است که از سمت کاربر رخ میدهد. زمانی که کاربر آدرس یک صفحه را به طور نادرست وارد کرده باشد این مشکل رخ میدهد. مورد دیگر میتواند زمانی رخ دهد که کاربرد آدرس صفحهای را تایپ کند که در فضای اینترنت وجود ندارد و در صورتی که اطلاعاتی وجود نداشته باشد این مشکل رخ میدهد.
اخطار از سمت سرور
البته در این روش خطا توسط مالک و یا طراح سایت رخ میدهد. زمانی که یک صفحه از سایت حذف میشود، صفحه قدیم باید به صفحهای جدید ریدایرکت شود. در این صورت فرد پس از رجوع به صفحه قدیم به آدرسی جدید منتقل میشود. پس بهتر است پس از حذف صفحه آن را به صفحهای مرتبط ریدایرکت کنید.
راههای رفع خطای 404 چیست؟
جهت رفع خطا 404 میتوان چندین روش را در پیش گرفت که به هر یک از آنها میپردازیم:
- برخی اوقات دلیل بروز این خطا نامشخص است. حتی ممکن است پس از ریدایرکت کردن صفحه قدیم به صفحهای جدید باز هم این مشکل رخ دهد. در این صورت چند بار کلید F5 را بر روی صفحه کلید فشار داده و صفحه را رفرش کنید تا از کش پاک شود. میتوانید از کاربران خود بخواهید کش مرورگر خود را پاک کنند زیرا برخی از آدرسها درون کش قرار میگیرد و صفحه قبلی را نشان میدهد.
- آدرس صفحه و یا URL وارد شده را مجددا بررسی کنید. برخی اوقات نیز ممکن است به دلیل اشتباه تایپی این اتفاق رخ دهد و یا لینک قرار گرفته در سایت دارای آدرس اشتباهی باشد.
- اگر طراح سایت هستید یادتان باشد که سطح صفحات را در داخل آدرس کم کنید. از آنجایی که کاربران مایل هستند سریع به نتیجه برسند به همین دلیل بهتر است آدرس صفحه را کوتاه کنید.
- سعی کنید در آدرس صفحات خود از کلمات ساده استفاده کنید که سایت شما به سرعت در موتورهای جستجو نشان داده شود. کاربران آدرس دقیق سایت شما را نمیدانند به همین دلیل با کلمات ساده میتوان به راحتی سایت شما را پیدا کند.
- اگر کاربران نتوانستند سایت شما را پیدا کنند باید یک راه ارتباطی با آنها برقرار کنید. در این صورت حتما اطلاع رسانی کرده و مسیرهای ارتباطی را با کاربران در میان بگذارید.
خطای 400 چیست؟
این خطا زمانی رخ میدهد که آدرس URL نوشته شده دارای سینتکس صحیح نباشد. این مشکل ممکن است در شرایط زیر رخ دهد:
- کوکی موجود بر روی مرورگر کاربر در خصوص سایت مربوط از بین رفته باشد.
- درخواست ارسال شده به دلیل وجود اشکال در مرورگر ناقص باشد.
- درخواست ارسال شده به دلیل فرمت اشتباه در هنگام تایپ توسط کاربر ناقص باشد.
راههای بررسی خطای 400 چیست؟
- بررسی آدرس URL
- حذف کوکی مرورگر
- انجام تغییرات DNS
- احتمال اشکال در سرویس اینترنت
خطای 401 چیست؟
پس از بررسی ارور 404 در بخش خطای 404 چیست حال میخواهیم در خصوص خطای 401 unauthorized توضیحاتی را خدمت شما ارائه دهیم.
در خصوص خطای 401 چیست باید عرض شود که یکی دیگر از کدهای وضعیت HTTP خطای 401 نام دارد. این خطا به این معنا است که صفحه مورد نظر شما قابل بارگذاری نیست و باید برای دسترسی به سایت از شناسه کاربری و رمز عبور استفاده کرده تا وارد سایت شوید. حال پس از وارد کردن اطلاعات اگر هنوز هم با ارور 401 مواجه هستید این مشکل بدان معناست که اکانت و اطلاعات وارد شده به دلایلی نامعتبر است.
نحوه رفع خطای 401
در این بخش خطاهای احتمالی و نحوه رفع خطا 401 را بررسی میکنیم:
- ممکن است آدرس یا URL سایت را اشتباه وارد کرده باشید برای همین به صحت آدرس توجه ویژهای داشته باشید.
- زمانی که از صحت URL مطمئن بودید به صفحه اصلی سایت مراجعه کرده و بر روی Login و یا ورود به بخش کاربری کلیک کرده و اطلاعات ورود خود را مجددا بازیابی کنید. در صورتی که حساب کاربری با مشکل مواجه شده باشد باید با مدیر سایت تماس حاصل کنید.
- اگر مطمئن هستید که سایت مورد نظر الزامی برای حساب کاربری ندارد ممکن است خطا 401 رخ داده اشتباه باشد به همین دلیل با مدیر سایت تماس گرفته و مشکل را گزارش دهید.
خطای 403 چیست؟
خطای 403 معمولا زمانی رخ میدهد که درخواست معتبر بوده و اشکال تایپی در ورود آدرس وجود ندارد، اما سرور درخواست را به دلیل دسترسیهای محدود کاربر از منابع مربوطه رد میکند.
دلایل و نحوه رفع خطای 403 چیست؟
- از صحت URL مطمئن شده و نام و پسوند آدرس را چک کنید
- پاک کردن حافظه پنهان یا کش را انجام دهید
- ممکن است دسترسی به سایت برای شما محدود شده باشد
- کوکیهای مرورگر را پاک کنید
- در صورت وجود اشکال با مدیر سایت تماس حاصل کنید
- بعد از گذشت چند دقیقه مجددا به سایت مربوطه مراجعه کنید
- زمانی که رفع ارور 403 در گوگل امکان پذیر نباشد باید از VPN استفاده کرد
- و ...
خطای 500 چیست؟
زمانی که نقصی در سایت وجود داشته باشد خطای 500 نشان داده میشود و سایت بارگذاری نمیشود. معمولا این مشکل بعد از گذشت چند دقیقه حل میشود اما اگر حل نشد میتوانید به نسخه قدیمی صفحه مورد نظر دسترسی پیدا کنید.
در خصوص سوال راه حل برطرف کردن خطای 500 چیست؟ باید گفت که این روش بسیار راحت است و میتوانید پس از جستجو در گوگل بر روی فلشی که در سمت راست آدرس سایت مورد نظرتان قرار دارد گزینه Cashed را انتخاب کنید و به صفحه قدیمی مورد نظر دسترسی پیدا کنید.
خطای 502 چیست؟
زمانی خطای 502 رخ میدهد که یک سرور در اینترنت پیامی نادرست را از سروری دیگر دریافت کرده باشد. به این خطا دروازه نادرست هم گفته میشود. البته این ارور به دلیل بروز مشکلاتی در سرورهای آنلاین که از کنترل شما خارج است نیز رخ میدهد. در این صورت مشکل خاصی وجود ندارد اما مرورگر فکر میکند مشکل از تجهیزات شبکه خانگی شما است. در این صورت علت دیگری دارد که از دسترس شما خارج است.
راههای رفع خطای 502 چیست؟
- راه اندازی مجدد سایت با کمک کلید F5
- باز کردن تب جدید در مرورگر و خروج از تبهای دیگر و راه اندازی مجدد سایت
- پاک کردن کش مرورگر
- پاک کردن کوکیهای مرورگر
- قرار دادن مرورگر در حالت ایمن Safe Mode
- استفاده از مرورگری دیگر
- ری استارت کردن مجدد سیستم
- راه اندازی مجدد تجهیزات شبکه
- تغییر DNS در روتر و رایانه و دستگاه
- برقراری تماس با مدیر سایت
- تلاش مجدد پس از گذشت چند دقیقه
خطای 503 چیست؟
زمانی که مشکلی در سرور وجود داشته باشد این خطا به کاربر نشان داده میشود. به همین دلیل سرور نمیتواند درخواست کاربر را به طور موقت بررسی کند.
دلیل بروز خطای 503 چیست؟
- زمانی که سرور در حال به روزرسانی، گرفتن نسخه پشتیبان(بک اپ) و غیره باشد.
- اینترنت قطع شده باشد.
- سرور بیش از حد بارگیری داشته باشد و درخواستهای زیادی به سرور ارسال شده باشد.
- زمان اشتباه بودن کانفیگ سرور DNS نیز ممکن است این خطا رخ دهد.
راههای برطرف کردن خطای 503
- رفرش و یا استفاده از دکمه F5 در صفحه کلید و پاک کردن کش مرورگر
- در صورت اشکال از DNS کامپیوتر یا روتر باید مجددا آن را راه اندازه کرد
- در صورت ازدیاد این مشکل مدیر سایت باید مشکل را حل کند.
- اگر سایت نیاز به بروزرسانی داشته باشد باید آن را بروزرسانی کرد تا مشکل رفع شود.
- اگر مشکل به دلیل افزایش ترافیک باشد باید منابع وب سرور را جهت مقابله با افزایش بازدید افزایش داد.
- در صورت مشکل از خطای برنامه نویسی باید آن را به درستی اصلاح کرد.