فرانت اند کار کیست؟هر آنچه یک برنامه نویس front end باید بداند!
فرانت اند چیست؟ front-end یک عبارت در دنیای برنامه نویسی وب می باشد. آیا شما یک فرانت اند کار هستید یا بک اند کار؟ معرفی ویژگی ها و اطلاعات لازم یک فرانت اند کار.
فرانت اند یک عبارت در دنیای برنامه نویسی وب می باشد و اکثر افراد متخصص و برنامه نویسی که قرار است با یکدیگر کار کنند زمانی که همدیگر را ملاقات می کنند از هم میپرسند که شما یک فرانت اند کار هستید و یا بک اند کار؟ ما در این مقاله از آموزش برنامه نویسی آکادمی آی تی قصد داریم به موضوع front-end و معرفی ویژگی های آن بپردازیم پس در صورتی که می خواهید اطلاعات مناسبی در این زمینه کسب کنید با ما در ادامه مقاله همراه باشید:
معنی و مفهوم فرانت اند
فرانت اند به قسمت نرم افزاری که در یک وب سایت توسط کاربران و بازدیدکنندگان قابل مشاهده می باشد گفته می شود. در واقع با استفاده از کدهایی که برای کاربران و بازدیدکنندگان حالت غیر قابل فهم و درک دارند به یک سری طراحی و در قالب بسیار جذاب گرافیکی و چشمنواز تبدیل شده و به این طریق به نمایش در می آیند در نتیجه کاربران می توانند به راحتی از قسمت های مختلف یک سایت نهایت استفاده و لذت را ببرند.
در حالت کلی تمامی پارامترها مانند صداها، فایل های تصویری و ویدیویی، عکسها، دادهها و غیره که توسط کاربر قابل تماشا می باشند در قسمت فرانت اند به دوقسمت اصلی طبقه بندی می گردد که اولین آنها در زمینه طراحی وب و دیگری توسعه رابطه کاربری می باشد.
وظایف برنامه نویس فرانت اند
در قسمت طراحی وب یک فرانت اند کار با استفاده از نرم افزارهای پیشرفته در زمینه گرافیک مانند فتوشاپ یا دیگر نرم افزارها ظاهر کلی سایت را طراحی میکند. در عین حال در قسمت توسعه رابطه کاربری فرانت اند کار در هر سایت را با استفاده از زبان های برنامه نویسی مختلف آن جاوا اسکریپت و css و غیره به صورت تمام و کمال پیادهسازی می نماید. معمولاً زبان برنامه نویسی که یک فرانت اند کار از آن بهره میبرد زبان برنامه نویسی Client Side می باشد.
با توجه به این موضوع کدهایی که در برنامه نویسی فرانت اند توسط فرانت اند کار نوشته میشود در مرورگر کاربر و بازدید کنندگان به صورت تمام و کمال پردازش و در نهایت اجرا می گردد یعنی کاربر به تمامی کدها دسترسی داشته و این امکان را دارد تا آنها را مشاهده نماید. همچنین باید بگویم این موضوع با تجربه کاربری رابطه مستقیم داشته و بر روی آن تاثیر بسیار زیادی میگذارد و همچنین با این موضوع نیز دارای رابطه تنگاتنگی می باشد.
مهم ترین مهارت های یک فرانت اند کار
فرانت اند کار در حالت کلی برای آن که بتواند به عنوان یک فرانت اند کار با تجربه و حرفه ای فعالیت نماید باید یکسری مهارتها و ویژگی ها را داشته باشد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. یک فرانت اند کار حرفهای باید به خوبی با زبانهای برنامهنویسی مختلف از جمله زبان برنامه نویسی html، زبان برنامه نویسی جی کوئری و جاوا اسکریپت و زبان برنامه نویسی css آشنایی کامل داشته باشد و بتواند با آن ها به بهترین نحو ممکن کار کند. این شخص باید به خوبی با کتابخانه های css مثل فریمورک بوت استرپ آشنایی داشته باشد و در مورد آن ها اطلاعات مناسبی داشته باشد در صورت لزوم بتواند از آن ها نهایت استفاده را ببرد.
دیگر مهارت هایی لازم این شخص
فرانت اند کار باید به خوبی با زبان برنامه نویسی css کار کرده و با آن آشنایی داشته باشد و بتواند نسبت به طراحی وب سایت رسپانسیو و واکنش گرا اقدام نموده و از پس طراحی چنین سایتهایی به خوبی برآید و با نرم افزارهای گرافیکی نظیر فتوشاپ و ایلیستریتور به خوبی آشنایی داشته باشد و همچنین توانایی را داشته باشد که در حین کار به خوبی تست و آزمون انجام داده و در نتیجه خطای احتمالی را به بهترین نحو ممکن را در کمترین زمان برطرف نمایند.
برنامه نویس فرانت اند با برنامه نویس رابط کاربری ui چه تفاوتی دارد؟
اگر بخواهیم به موضوع برنامه نویسی برای یک سایت به صورت دقیق و اصولی نگاه کنیم با دو موضوع مختلف سر و کار داریم که یکی از آنها فرانت اند کار بوده و دیگری طراح رابط کاربری می باشد. کار فرانت اند کار و همچنین طراح رابط کاربری کاملا از یکدیگر متفاوت بوده طراح رابط کاربری شناخته می شود به هیچ وجه برنامه نویسی و کد نویسی انجام نداده و خودش را در این زمینه دخالت می دهد بلکه در عین حال بیشتر در زمینه طراحی گرافیکی سایت به کارگران ابزار فتوشاپ و ایلاستریتور فعال بوده سعی میکند تا بتواند شکل ظاهری و رابط کاربری سایت را به بهترین نحو ممکن طراحی نموده و بعد از آن که این کار را انجام داد، فایل نهایی طراحی سایت را در اختیار برنامه نویس فرانت اند قرار داده و کار را به او بسپارد.
در حالت کلی می توان این طور بیان کرد که طراح رابط کاربری به عنوان توسعهدهنده فرانت اند شناخته میشود. در نهایت می توان این طور بیان کرد که یک برنامه نویس فرانت اند وظیفه دارد تا کدنویسی صفحات مختلف یک سایت را طراحی کرده و در عین حال طراحی رابط کاربری با استفاده از نرم افزارهای گرافیکی و بدون احتیاج به کد ها قالب کلی سایت را طراحی کرده و در اختیار برنامه نویس فرانت اند قرار می دهد.
وظایف طراح فرانت اند
طراح front-end باید بسیار خلاق و مبتکر و موقعیت سنج باشد و در زمینه کاری خود طرح های کاربر پسند و چشم نواز و جذابی را ارائه نمایند تا در نتیجه بتوان یک سایت و اپلیکیشن را به بهترین نحو ممکن طراحی بنماید یک طراح فرانت اند موفق کسی است که بتواند با سرعت استانداردهای ظاهری و همچنین با توجه به رابط کاربری و تجربه کاربری مناسب یک سایت بسیار چشمنواز و کاربر پسند را ایجاد نماید.
همچنین یک طراح فرانت اند باید:
- بتواند نیازهای کاربران و بازدیدکنندگان سایت و همچنین درخواست های مدیر سایت را آنالیز و تجزیه و تحلیل کرده تا در نتیجه رابط کاربری یک سایت و یا اپلیکیشن را به گونهای طراحی نماید که زمانی که کاربر با آن سایت و اپلیکیشن روبرو شده و از آن استفاده می نماید تجربه ای بسیار مناسب و منحصر به فرد را داشته و در نتیجه استفاده از آن سایت و اپلیکیشن را به افراد دیگر پیشنهاد نماید.
- به علاوه، یک روش کار با استفاده از دانش برنامه نویسی خود باید طراحی سایت را بدون هیچ مشکلی انجام داده و در صورتی که مشکلی در زمینه برنامه نویسی و کدنویسی وجود آمد این دانش را داشته باشد که در کمترین زمان ممکن مشکل به وجود آمده را برطرف نماید.