در بهینه سازی وب سایت بسیار مهم است که شما بتونید در قدم اول کلمات کلیدی مناسبی رو انتخاب بکنید تا توی پروسه فعالیتتون کمترین اتلاف وقت و انرژی و هزینه رو داشته باشید و بعد از صرف زمان زیادی متوجه نشید اشتباه کردید. ایمیلهای زیادی رو از کاربرهای آکادمی آی تی دریافت کردیم مبنی بر اینکه که: ما میخواهیم وبسایتهایمان را SEO بکنیم و یه مشکل اساسی که داریم انتخاب کلمات کلیدی مناسبه. خوب چطور من بفهمم که چه کلماتی خوب هست تا برای شروع روی اون ها کار کنم؟
انتخاب کلمات کلیدی مناسب برای سئو
ببین دوست من برای اینکه پاسخ سوال چگونه کلمات کلیدی مرتبط به وب سایت خود را بیابیم، باید بدانیم که استراتژی انتخاب کلمات کلیدی در SEO بسیار بسیار امر مهمیه که میتونه یه جوری تضمین بکنه که شما موفق میشین یا نه. یه اشتباه غلطی که بین اکثر SEO کارهای Basic وجود داره اینکه فکر میکنن که همون کلمهای که خودشون مدنظرشون هست کلمهی کلیدی هست که همه حتما اون رو Search میکنن و وارد وب سایتشون میشن! نه دوست من این طوری نیست کلماتی وجود داره که رقابت روشون کمتره و هم تعداد Search اونها بیشتره و لازمه برای شروع شما اون کلمه رو انتخاب بکنین و روی اون کلمات سایتتون رو SEO بکنید که یک رنک و رتبه ای توی گوگل بگیرین و بیان توی صفحه اول، صفحه دوم، رکورد اول، رکورد دوم و گوگل وب سایت شما رو بشناسه.
نکات یافتن کلمات کلیدی
اما تو توی تمام مراحل انتخاب کلمات کلیدی این نکات رو فراموش نکن که یک کلمه کلیدی باید 3 تا خصوصیت داشته باشه:
- کاملا با کسب و کار مورد نظر مرتبط باشه و صرفا یک کلمه که زیاد سرچ میشه به هیچ وجه کلمه مناسبی نیست.
- کلمه مورد نظر شما تعداد سرچ بالایی رو داشته باشه
- رقبای کمتری داشته باشه .
خوب من این کلمات کلیدی رو چطوری میتونم انتخاب بکنم؟ آیا راهی وجود داره برای اینکه من ببینم چه کلماتی کلیدی وجود داره در زمینه کار من که اولا رقابت توش کمه، دوما تعداد جستجوش هم زیاده.
به طور مثال تو زمینه طراحی وب سایت خوب اولین کلمه کلیدی که به نظر میرسه طراحی سایته، دومیش طراحی وب سایته و از روز اول یک وب سایتی که تازه داره کارش رو شروع میکنه میاد توی این کلمات تصمیم میگیره سایتش رو SEO بکنه خوب رقبا چندین ساله تو این زمینه دارن کار میکنن و این نمیتونه زمینه رقابت خوبی باشه چرا چون شما زمانی که دو ماه، سه ماه، چهار ماه کار میکنید و نتیجه مثبتی رو خیلی نمیگیرین دلسرد میشین.
اصلا هدف ما از SEO کردن سایت چیه؟
آیا فقط اینه که توی کلمه کلیدی بیاد بالا؟ نه هدف من و شما به عنوان یک مشاور و SEO کار این هست که بتونیم فروش یک وب سایت رو از طریق Search موتورهای جستجو ببریم بالا، یعنی چی؟ یعنی مهم تر از اینکه تو کلمات کلیدی که کارفرما مدنظرشه یا من مدنظرم هست اون وب سایت بیاد بالا اینه که ببینیم کاربرهای اون خدمات چه کلماتی رو Search میکنن و وارد وب سایتها میشن و خرید انجام میدهند. خوب قطعا کلمه طراحی سایت رو نمیتونیم بگیم کلمهای که Search نمیشه چرا اتفاقا خیلی Search میشه تعداد Search ش بسیار بالاست و تعدادی هم که در واقع این کلمه رو Search میکنن و نهایتا کار طراحی سایت رو انجام میدن و سفارش میدن تعدادشون کم نیست اما برای شروع برای من به عنوان کسی که تازهکار هستم اصلاً کلمه مناسبی نیست خوب بعضی از دوستان میگن که خوب بهتره از ابزار google trend استفاده بکنیم که من خیلی موافق این قضیه نیستم.
چرا از google trend برای بهینه سازی استفاده نکنیم؟
به این علت که اولا google trend به ما تعداد Search ها رو نمیده و کلا این آمار نسبی هست عددی بین 0 تا 100 و بیشتر به درد آمار و... میخوره نه به درد انتخاب کلمات کلیدی برای سئو وب سایت، اما ابزار بسیار بسیار قوی ای تو این زمینه گوگل به ما ارائه میکنه تحت عنوان Google AdWords به آدرس: https://www.google.com/adwords این ابزار دسترسی ما رو به علت تحریم ها بسته برای همین لطفا از VPN برای ورود به اون استفاده کنید، تو این ابزار یک بخشی وجود داره زیر مجموعه Tools وجود داره به اسم keyword planner:
توی keyword planner ما میآییم و یک کلمهای که مدنظرمون هست رو وارد میکنیم همون طور که توی عکس میبینین کلمه رو وارد میکنیم و بعد از گوگل میخواهیم که بهمون بگه که مشابههای این کلمه که Search شدند چه چیزهایی بودند گوگل هم بررسی میکنه تعداد Searchها رو به ما میده، بازههای زمانی مختلف رو به ما میده و کاملا یک گزارش کاملی رو در اختیار ما قرار میده، به طور مثال من کلمه طراحی سایت رو میخوام برای من آنالیز بکنه مییاد کلماتی رو به من پیشنهاد میده که شاید اصلا از دید ما بسیار عجیب و غریب باشه به طور مثال مثلا کلمه ساخت سایت.
ساخت سایت کلمهای هست تو این زمینه که تعداد Search ش بسیار بالاست خوب کاربرانی هستند که ساخت سایت Search میکنن و میخوان که سایت داشته باشند.
خوب شما اگر بتونید تو این کلمه وب سایت خودت رو بیاری بالا و جزء رکوردهای اول قرار بدی قطعا موفق میشید یه تعداد کاربر یا حتی مشتری رو جذب کنید، کلمات دیگهای مثل X و Y وجود دارند که تعداد Search شون بالاست و ما شاید هرگز اگر keyword planner کمکمون نمیکرد این کلمات رو پیدا نمیکردیم که روشون کار بکنیم پس لازمه تو فاز اول شما کلمات کلیدی رو انتخاب کنید که تعداد Search شون بالا باشه و رقابت روشون کمه.
وقتی شما توی دو تا کلمه تو صفحه اول گوگل هستین Trust rank شما در گوگل بالا میره (گوگل یک عددی رو داره بر حسب درصد که میزان اعتمادش به وب سایت شما رو مشخص میکنه تحت عنوان Trust rank). گوگل میگه این وب سایت قابل اعتماده حالا شما تمام focus و تمرکزتون بذارین روی کلماتی که سخته این کلمات اصلا به راحتی SEO نمیشن خوب شما نمیتونین در کنارش Trust rank رو هم داشته باشید؛ علاوه بر این توی پروسه زمانی شما درآمدی رو هم نداشتین و نتیجهی مثبتی رو نگرفتین پس لازمه که از ابزار keyword planner tool استفاده بکنین و بتونین در واقع کلمات کلیدی مناسبی رو انتخاب بکنید و صفحاتی رو برای اون کلمات کلیدی بسازید و اون صفحات رو SEO بکنید طبق اصولی که توی رازهای طلایی بهینهسازی وب سایت خدمتتون توضیح دادم. (اگر الان این فایل رو ندارید با ثبت ایمیلتون در سایت براتون ارسال خواهد شد). این کارها رو انجام بدین و SEO بکنید و وب سایتتون رو تو یکسری از کلمات کلیدی بیارین بالا و بعد مرحله بعد کلماتی که یه مقداری رقابت روشن بیشتره و نهایتا شما به جایگاهی میرسید که روی کلماتی که واقعا رقابت روشون خیلی زیاده بیان و focus کنید و تمرکز کنید اونارو در واقع وب سایتتون رو توی اون کلمات کلیدی SEO کنید.
ارتباط سئو و عبارت هایی که تعداد سرچ بالا دارند
یک مسئله مهم دیگه هم توی انتخاب کلمات کلیدی مرتبط با وب سایت خود، استفاده از عبارت هایی هست که زیاد سرچ میشن.
مثلا فرض کنید شما می خواید توی اینترنت دنبال یک سایتی باشید که خدمات مسافرتی با هزینه مناسب ارائه میکنه و می خواهید عید برید مسافرت مثلا به ترکیه چیزی که شما سرچ میکنید قطعا یه عبارت مثل: تور ارزان ترکیه نوروز 95 یا تور نوروزی ارزان یا عبارت هایی مشابه این قطعا شما نمیاید مثلا کلمه تور یا شرکت هواپیمایی رو سرچ کنید این عبارت ها هم بسیار میتونه کمک شما بکنه که به سرعت توی نتایج سرچ بیاید بالا.
حالا چطور این کلمات رو پیدا کنید کار ساده ایه؛ اگر بتونید خودتون رو دقیقا جای مشتری که اون خدمات میخواد بذارید، می تونید به راحتی این عبارت ها رو پیدا کنید و سرعت سئو و بهینه سازی وب سایتتون رو بالا بیارید.